Ik kijk nog maar weinig TV maar in het ritme van de dag zit (als er geen avondklussen of -afspraken zijn) standaard een aflevering van De Wereld Draait door.
Ik vind het een fijn en makkelijk programma met ‘van alles wat’

Lange tijd vond ik het programma ‘elitair’. Een minuten lange beschouwing van schilderkunst of literaire werken leek vooral de aandacht van Mathijs te hebben maar ik was geestelijk al wat eerder afgehaakt. En op Twitter werd dat vaak bevestigd.
En ook lange tijd leek het vaste gastenbestand niet erg groot. Denk aan Peter R de Vries, Jort Kelder en Jan Mulder.

Maar sinds een paar maanden zie ik een verschuiving. Ik zie veel meer actuele zaken. Meer duiding en ook een verschuiving naar onderwerpen die niet standaard bij Mathijs passen. Denk aan onderwerpen als social media en Bitcoin.  Daarom juist veel interessanter om te bekijken.
Het pallet van onderwerpen wordt steeds groter. Was het vroeger vooral cultuur en nog meer cultuur,  gaat het mijn inziens vandaag de dag steeds meer over de achterkant van de actualiteit. Het wordt leuk om te kijken voor steeds meer doelgroepen. Dat brengt begrip, verbinding en zin om de volgende dag weer te kijken.